КАНОИЛ® Вагитории 50 mg CBD

Категорија на производот: Граничен Производ
Назив на производот: КАНОИЛ®
Генерика: CBD (Cannabidiol)
Доза: Вагитории 50 mg


ИМЕ НА ГРАНИЧНИОТ ПРОИЗВОД
КАНОИЛ®
CBD (Cannabidiol)

ШТО ПРЕТСТАВУВА КАНОИЛ® И ЗА ШТО СЕ УПОТРЕБУВА

КАНОИЛ® femme 50 mg вагиториите содржат CBD масло од коноп, што е маслен екстракт од  едногодишното тревесто растение канабис или коноп. Маслениот екстракт e со докажано отсуство на пестициди и хербициди во производот. Екстракцијата се изведува на ниска температура без употреба на органски растворувачи, што обезбедува највисок квалитет на маслениот екстракт.

CBD маслото од коноп содржи канабиноиди, примарно CBD (Cannabidiol), CBN (Cannabinol), CBG (Cannabigerol)  и нивни карбоксилни соединенија.

Канабиноидите се врзуваат за CB1 и CB2 рецепторите на ендоканабиноидниот систем и предизвикуваат имуномодулаторен ефект (го подобруваат имунолошкиот систем).

CBD маслото од коноп може да содржи и терпени, омега масни киселини (омега-3, омега-6, омега-9), флавоноиди, фитостероли, аминокиселини, гликозиди, витамини (А, B1, B2, B6, C, D, Е, F), пигменти, алкани, азотни соединенија кои се важни  во изградба на клетките, метаболните процеси, одржување на функцијата на многу системи и целосно подобрување на општата здравствена состојба.

CBD маслото од коноп содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) во количина под 0,2%.

Употребата на КАНОИЛ® femme 50 mg вагиториите има позитивен ефект на интимното здравје на жената поради противвоспалителното дејство и позитивното дејство на имуниот систем на  CBD (Cannabidiol).

КАНОИЛ® femme 50 mg вагиториите имаат поволно дејство:

  • На отпорноста на вагиналната слузница кон вагинални инфекции при стрес и намален имунитет.
  • При вагинални воспаленија пропратени со зголемена секреција.
  • При промени на вагиналната слузница  пропратени со чешање и болка.
  • На подобрување на  циркулацијата и епителизацијата кај оштетување на вагиналната слузница.

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА

КАНОИЛ® femme 50 mg  вагиториите  се наменети само за вагинална употреба.

Возрасни

Една  КАНОИЛ® femme 50 mg  вагиторија  се  става  длабоко во вагината,  еднаш дневно пред спиење.

По ставање на вагиторијата се препорачува да се остане во легната положба  15-20 минути.

По препорака на лекар дозата може да се зголеми.

СОСТАВ

Една КАНОИЛ® вагиторија содржи:

- 50 mg CBD (Cannabidiol екстрахиран од растението Cannabis)

- Цврста маст

КОГА НЕ СМЕЕ ДА СЕ УПОТРЕБУВА

- Хиперсензитивност на која било состојка на супозиторииите;

- бременост или доење;

ПАКУВАЊЕ

Кутија so 5 вагитории .

Кутија so 10 вагитории .