CANNABO Reven plus крем за вени

225 mg CBD/150 ml

СМИРУВА ВОСПАЛЕНИЕ- ПОДОБРУВА ЦИРКУЛАЦИЈА-ПОДОБРУВА ЛИМФНА ДРЕНАЖА

Природен CBD преку антиоксидативното дејство помага во намалување на оштетување на клетките, посебно на сврзното ткиво, ѕидот на крвните садови и ги намалува воспалителните процеси во кожата.

Екстракт од семе на див костен го подобрува венскиот тонус, ја стимулира циркулацијата и отстранувањето на токсините.

Екстракт од цвет од арника има изразено аналгетско, противвоспалително и антиедематозно дејство со што влијае на ресорбирање на хематомите (модринките).

Естракт од листот на винова лоза ги зајакнува ѕидовите на вените, гоподобрува нивниот тонус, ја намалува пропустливоста на капиларите, со што превенира развој на проширени вени.