CANNABO Cellugel plus антицелулитен гел

150 mg CBD / 150ml

НАМАЛУВА МАСНИ НАСЛАГИ-ПОДОБРУВА ЦИРКУЛАЦИЈА-ПОДОБРУВА ЛИМФНА ДРЕНАЖА

Природен CBD преку антиоксидативното дејство помага во намалување на оштетување на клетките, посебно на сврзното ткиво, ѕидот на крвните садови и ги намалува воспалителните процеси во кожата.

Екстракт од бршлен ја подобрува циркулацијата и го намалува отокот.

Готу кола ја подобрува циркулацијата и ги зајакнува капиларите.

Див костен ја подобрува лимфната дренажа, го поттикнува отстранувањето на токсините и го намалува чувството на надуеност.

Екстракт од семе од винова лоза го намалува задржувањето на течностите, ја подобрува циркулацијата и еластичноста на кожата.

Кофеин ги активира ензимите кои ги разградуваат мастите во ткивата опфатени со целулит и помага да се спречи формирање на нови масни наслаги, ја подобрува цврстината на кожата и ја враќа нејзината еластичност.

Витамин Е ги штити епидермалните липиди, колагенските и еластинските влакна, ја измазнува и омекнува кожата.